Spasojevic Zivan

Sin Spasojevic Mijuska i Milenije (rodjene Lazarevic)

1913 1973

porodica

Moje rodjene sestre

Živana (Žoka)

Image

Najmladje rodjena, udata Todorovic, u Rujisniku

1918 2003

Miljojka

Image

Udata u selo Odzaci kod trstenika, familija Ignjatovic.

1909 nepoznata godina

Radmila (Mila)

Image

Udata u Milutovac, familija Milenkovic.

1911 nepoznata godina


Image

Moja zivotna radost, pored moje porodice za koju sam ziveo i radio, je bilo kartanje. Porok ajnca i tablica me je pratio celog zivota, ali nikada nisam dopustio da porodica to oseti kao hendikep u svom kvalitetu zivota. Moram reci da sam bio vrlo dobar ako ne i odlican kartaros, koji je vrlo retko gubio.


1936 god sam se ozenio Natalijom - (Nata), god. iz Medvedje familija Kovacevic. Jedno od cetvoro dece, sestra Kata, udata Terzic, i dva brata Zila i Milija.


Image

1912 2003

Moja kratka biografija

ZIVOTOPIS

Image       Image   


1885 1964                 1887 1936

Rodjen sam 1913 god u selu Rujisnik, od oca Mijuska i majke Milenije (rodjene Lazarevic), kao jedino od cetoro dece, a pored mene jos tri sestre, Živana (Žoka, udata Todorovic), Miljojka (udata Ignjatovic ) i Radmila (Mila) udata Milenkovic.

Rano detinjstvo sam proveo u selu bas kao i ostala muska deca, igrajuci se krpenjacama i pomazuci roditeljima u seoskim poslovima.

Posto je moj otac Mijusko bio losijeg zdravlja i imao problem sa nogom, rano sam preuzeo domacinstvo i poceo da radim sve poljoprivredne poslove. Najvise me je zanimala proizvodnja vina i rakije, jer sam brzo shvatio da se na tom poslu moze dobro zaraditi ako se bude distribuirao na podrucju Vojvodine, gde su vocne sadnice slabije uspevale, a seoska domacinstva nisu imala dovoljno iskustva u odgajanju istih.

Istovremeno je zapocela i proizvodnja loznih sadnica namenjenih za izvoz u Rusiju, pa sam pored prodaje viina i rakije pronasao trziste i za prodaju loznih kalemova.

Domacinstvo je ubrzano pocelo da napreduje pa je tako prvi automobil "Opel rekord karavan" (KS-12-10 registraskih tablica) u selu, bio u vlasnistvu moje porodice. Sazidali smo i novu kucu, i prvi u selu doveli tekucu vodu i sagradili kupatiloo sa toaletnom wc soljom, sto je kod vojvodjana u starim Nemackim domacinsvima bila uobicajena stvar.

Prerana smrt me je sprecila da svoje domacinstvo daleko vise unapredim, jer zlatne 1970-te godine koje su donosile blagostanje, su za mene bile kobne, pa sam tako 1973 god od bolesti kancera kicme napustio ovozemaljski zivot.


Moji preci

Moje porodicno stablo

Image

Moji preci po muskoj liniji


Otac - Mijuško Spasojevic 1885 1964


Deda - Sima Spasojevic 1858 1916


Pradeda - Dimitrije Spasojevic 1821 1921


Navrdeda - Spasoje Spasojevic ---- ----


Image

Moji naslednici - sin Milutin

“Sin Milutin je rodjen kao drugo dete u mojoj porodici i bas kao i ja je od detinjstva zapoceo sa poljoprivrenim radovima, posto je sa skolovanja na koje bio poslat u Vrnjacku Banju, brzo odustao iako je bio medju boljim djacima. Opravdanje za napustanje skole je uvek navodio da jedini on je morao da tegli veliki kofer umesto torbe za knjige.”

Image
Milutin Spasojevic Sin
Image

Moji naslednici - cerka Milosija

“Bas kao i sva ostala zenska deca rodjena na selu i nasa cerka Milosija se brzo udala i to u obliznjem komsiluku, za Sipic Jovana, sa kojim je izrodila jedino zensko dete Olgicu (kasnije udatu - Srejic).”

Image
Milosija Spasojevic Sipic Cerka
Image

Moji naslednici - unuk Milosav

“Unuk Milosav je rodjen 1956 godine, srednju skolu zavrsio u Trsteniku, ozenio se 1976 god sa LJubicom Uroosevis iz Rujisnika, sa kojom je izrodio dvoje dece, Cerku Tanju 1980god i sina Sasu 1982 god. Rade i zive u trsteniku u svojoj porodicnoj kuci u ul. B. Spasojevic, 42”

Image
Milosav Spasojevic Unuk
Image

Moji naslednici - Praunuka Tanja

“Osnovnu skolu zapocela u selu Rujisniku, a zavrsila u trsteniku u "Cajkinoj" skoli. Posle gimanzije Tanja upisuje studije ekonomije u Kragujevca, kojeg ubrzo napusta a sve zbog velike ljubavi prema svom sadasnjem muzu Ivanu Radojicicu, sa kojim zivi u skladnom i uspesnom braku sa dvoje dece: Masom 2001god, i Urosem 2006 god.”

Image
Tanja Spasojevic Radojicic Pra unuka po zenskoj liniji
Image

Moji naslednici - praunuk Sasa

“Praunuk Sasa posle osnovne skole, zavrsava srednju elektrotehnicku skolu i odlazi na visu elektrotehnicku u Beogradu. Po zavrsetku skolovanja pocinje da radi u privatnoj firmi za prodaju racunara, a ubrzo prelazi u "japan Tobaco International" Japansku firmu za proizvodnju cigareta. Ozenio se sa Snezanom Lazarevic Spasojevic sa kojom ima cerku Ninu 2010 god.”

Image
Sasa Spasojevic Praunuk
Image

Moji naslednici po zenskoj liniji - cukun unuka Masa

“Cukun unuka Masa je rodjena 2001 god u porodilistu u Kraljevu kao prvo dete Tanje i Ivana Radojicic.”

Image
Masa Radoojicic Cukun unuka po zenskoj liniji
Image

Moji naslednici po zenskoj liniji - cukun unuk Uros

“Cukun unuk Uros 2006god, je rodjen kao drugo dete u porodici Radojicic od majke Tanje i oca Ivana.”

Image
Uros Radojicic Cukun unuk po zenskoj liniji
Image

Moji naslednici - cukun unuka Nina Spasojevic

“Cerka mog praunuka Sase i Snezane Lazarevic (rodom iz Beograda od oca Gradimira i majke Slavice) Nina rodjena 2010 god.”

Image
Nina Spasojevic Cukun unuka

GALERIJA SLIKA

FOTOGRAFIJE

TOP

“Sva prava MileDesign web dizajner.”

Image
Milosav Spasojevic mob 063 659 766; tel 037 716 866
Free Web Hosting